Sretan Uskrs i Vaskrs

Danas katolici i pravoslavci širom svijeta proslavljaju Uskrs, odnosno Vaskrs, najvažniji, najveći i najradosniji praznik Kristova uskrsnuća.

  • nedjelja, 16 April 2017 14:53
  • veličina slova smanji velićinu slova smanji velićinu slova povećaj slova povećaj slova

Tim povodom brojni državni zvančnici uputili su čestitke svim vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima.

Ivanić u čestitki ističe da je Vaskrs praznik koji s radošću iščekujemo cijele godine, jer je vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista simbol vječnog spasenja, životnog začetka, sreće i napretka, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

"U dane praznovanja slavimo život i istinske neprolazne vrijednosti pravoslavne hrišćanske vjere - iskrenu brigu za bližnje, porodičnu slogu, međusobno poštovanje i razumijevanje. Sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik provedemo u miru, zdravlju, ljubavi i slozi, upućujem vam tradicionalni pozdrav: Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse!", navodi se u Ivanićevoj čestitki.

Čestitao je i Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

"U želji da predstojeći praznik provedete u radosti i porodičnoj sreći, ispunjeni duhovnom simbolikom Hristovog uskrsnuća, uz poruku mira i međusobnog razumijevanja, želim vam srećan i blagoslovljen Uskrs", navodi se u Ivanićevoj čestitki.

Čestitku povodom Uskrsa uputio je i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović. "Neka nam Uskrs, praznik nade i života, osvijetli put i neka nam uskrsli Hrist daruje ovozemaljski život ispunjen hrišćanskim i ljudskim vrijednostima u ljubavi i uzajamnom poštivanju", navodi se u Čovićevoj čestitki, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić uputio je čestitiku u povodu blagdana Vaskrska i Uskrsa koji se obilježavaju danas.

- U ime gradske uprave Bihać i svoje lično ime, vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Uskrs i Vaskrs. Neka današnji praznik, koji simbolizira svjetlo i vjera u život, uz poruke optimizma, nade i ljubavi, u svima nama osnaži međusobno uvažavanje i poštivanje drugog i drugačijeg - naveo je gradonačelnik Fazlić.

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je svim katolicima i pravoslavcima u Bosni i Hercegovini uputio čestitke povodom blagdana – Uskrsa i Vaskrsa.

- Vaskrs i Uskrs, blagdani koje ove godine, isti dan, zajedno slave pravoslavci i katolici poseban su znak upućen svima kojima je na srcu dobro naroda. Mi smo nagrađeni srećom života u različitosti na našim prostorima. Trebamo njegovati tu različitost, kako bi pokoljenja, koja dolaze poslije nas, mogla živjeti u suživotu, miru i toleranciji. Upravo je uvažavanje i njegovanje različitosti kod naroda u Bosni i Hercegovini najveća dužnost koju možemo ispuniti zajedno, čuvajući mir, njegujući toleranciju i razumijevanje. Neka radost ovih blagdana unese u vaše domove mir, a u vaša srca nadu u ljepšu budućnost. Svim pravoslavcima i katolicima u Bosni i Hercegovini i njihovom sveštenstvu, u ime Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, želim da u zdravlju i sreći provedu ove blagdane - navodi se u čestitci predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica čestitao je danas Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju najveći hrišćanski praznik - Vaskrs.

"Naš narod je uvijek bio u velikim iskušenjima i često na istorijskim vjetrometinama, a savremeni svijet živi sa novim krizama, ratovima i velikim socijalnim razlikama, koji prijete sve većim razaranjima i osjećajem beznađa. Vaskrsenje Hristovo je uvijek nova nada i pobjeda duha obnove i novog početka, pobjeda univerzalnih ljudskih vrijednosti nad duhom dekadencije i nazadovanja", navodi se u čestitki.

Govedarica je istakao da su Hristov život, stradanje i vaskrsenje jedina nada koja može naći mjesto u srcima svakoga, bez obzira na socijalni položaj, društveni status ili odgovornost koju neko nosi, saopšteno je iz SDS-a.

"Danas, kada možda više nego ikada sa strepnjom gledamo u našu nacionalnu budućnost, kada nam je potrebna istinska sabornost oko zajedničkih ciljeva i duhovno rukovođenje pred novim izazovima, Hristov život, stradanje i vaskrsenje su jedina nada koja može naći svoje mjesto u srcima svakoga", dodaje se u čestitki.

Objavili smo !!!

Marketing

 global

Ko je na portalu: 786 gostiju i nema prijavljenih članova

Info bar

Kalendar arhive

« Decembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31