Prvi sajam ženskog poduzetništva u Zenici

Komisija za ravnopravnost spolova Grada Zenice organizuje 1. sajam ženskog poduzetništva pod nazivom "Đerdan" (subota, 17. 9. 2016. godine na Trgu Alije Izetbegovića od 10,30 -21,00 sati - u slučaju kiše Sajam ženskog poduzetništva realizovat će se u sali BZK "Preporoda" Zenica u istom terminu).

  • srijeda, 14 Septembar 2016 21:09
  • veličina slova smanji velićinu slova smanji velićinu slova povećaj slova povećaj slova

Cilj je jačanje, promocija i poboljšanje poduzetništva kod žena koje doprinose enonomskom razvoju ili ekonomskoj stabilnosti svog domaćinstva. Sajam ŽP "Đerdan" okupit će 15 žena i udruženja koja će se predstaviti sa svojim radovima i proizvodima: UŽ "Lastavica" (ručni radovi i proizvodi), UŽ "Vrandučka ašlama" (ručni radovi), "Medika" (zajedno s njima predstavit će se žene iz Vrselja, Pojska, Stranjana, iz neformalne mreže). Biće upriličena i videoprezentacija modne revije o ekonomskom osnaživanju žena), UŽ "Nemila" (proizvodi), Aida Hodžić-Pašalić (decoupage), Amira Hrustić i Lamija Šišić-Hodžić (decoupage), Fahira Čevro ("Inspiracija pokloni"), Sekcija za ručne radove BZK "Preporod" Zenica (ručni radovi), Indira Fejzić (suveniri), "Abakus" (dječiji radovi i nakit), Amna Sofić (slike i decoupage), Sajra Poljo (slike), Šemsa Gačić (nakit i decoupage), Asocijacija "Fatma" (svilene marame) i Centar "Educo" Zenica. Na ovaj način ćemo upoznati snažne, konkretne, poduzetne žene koje su majke, supruge, domaćice.  


Navedena udruženja i žene rade i pokušavaju da se kroz razne projekte uvežu u poslovni svijet. Možda je ovo prilika da se i ovim, uglavnom umjetnicama, pruži šansa za otvaranje i pokretanje malog biznisa, koji će sutra prehranjivati cijelu porodicu. Neke od njih su već na dobrom putu da to i realizuju, ali mnoge žene ostaju anonimne u svijetu biznisa zbog već poznatih problema - netolerancije, nerazumijevanja, nedostatka projekata, neprilagođenosti budžeta za žene i slično. 


Komisija za ravnopravnost spolova je stalno radno tijelo pri Gradskom vijeću Zenica i broji 4 članice i 1 člana. U sastavu ove Komisije su: Amna Sofić ( predsjednica), Zekija Hakanović ( zamjenica), Belma Suljić, Amra  Avdić (članice) i Husnija Huseinspahić   (član). Komisija je u svom četverogodišnjem mandatu radila na promociji ravnopravnosti spolova, ostvarila saradnju sa mnogim udruženjima žena i jedan od značajnijih projekata je svakako izrada Gender akcionog plana za period 2012-2016. godine u okviru Strategije razvoja grada Zenice.
.

Objavili smo !!!

Marketing

 global

Ko je na portalu: 644 gostiju i nema prijavljenih članova

Info bar

Kalendar arhive

« Decembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31