Sastanak sa Načelnikom

Danas je u Tešnju upriličen Sastanak sa Načelnikom (Town Hall Meeting), odnosno dijalog Općinskog načelnika Suada Huskića sa građanima, predstavnicima mjesnih zajednica, lokalnih vlasti, nevladinog sektora i medija.

  • četvrtak, 16 Mart 2017 22:04
  • veličina slova smanji velićinu slova smanji velićinu slova povećaj slova povećaj slova

Sastanak sa Načelnikom je aktivnost koja se realizuje u okviru projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini, koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Tema Sastanka sa Načelnikom je razgovor o planovima razvoja općine kroz prizmu građanske participacije, sa naglašenom novom ulogom mjesnih zajednica, kao centara direktnog učešća građana u općinskim procesima.

U suštini mi imamo vrlo intenzivnu komunikaciju, a ovaj put ta komunikacija će biti manje formalna, dakle bit će jednostavnija. Ovo je prilika da razgovaramo o svim otvorenim pitanjima i teme za razgovor su dosta široke, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Sastanak sa Načelnikom oslanja se na postojeći koncept, koji kroz kombinaciju intervjua Načelnika sa moderatorom/voditeljem, te kroz postavljanje pitanja od strane publike, analizira nekoliko ranije definisanih segmenata koji se dotiču glavne teme.

Fondacija za razvoj i demokratiju, kao vanjski saradnik na projektu, organizovat će sastanke u 23 općine/grada koji učestvuju u projektu, kako bi doprinijeli razvoju kapaciteta građana kao aktivnih sudionika procesa donošenja odluka, kroz sastanke i debate sa temom funkcionisanja mjesnih zajednica.Sastanak u Tešnju je prvi organizirani sastanak u nekoj od općina koje učestvuju u projektu.

Objavili smo !!!

Marketing

 global

Ko je na portalu: 669 gostiju i nema prijavljenih članova

Info bar

Kalendar arhive

« Decembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31