Nizom manifestacija obilježen Dan Travnika

U prepunoj sali Centra za kulturu održana je Svečana sjednica Općinkog vijeća Travnik u povodu Dana općine Travnik 2017.godine.

  • utorak, 21 Mart 2017 15:04
  • veličina slova smanji velićinu slova smanji velićinu slova povećaj slova povećaj slova


 

Zvanični dio sjednice započeo je intoniranjem Himne Bosne nakon čega se prisutnima obratila predsjedavajuća Općinskog vijeća,Vlatka Lukić kratkim osvrtom na rad OV Travnik u prošloj godini I ukazujući na potrebe u narednom periodu.
Načelnik općine,Admir Hadžiemrić ,u svom govoru podsjetio je na realizovane projekte I započete aktivnosti nakon čega je zvanično proglasio otvorenom manifestaciju “Dani općine Travnik 2017”.

Današnjoj Svečanoj sjednici prisustvavao je ,pored vijećnika Općinskog vijeća I veliki broj domaćih I stranih zvaničnika ,predstavnika javnih ustanova i preduzeća ,vjerskih zajednica I udruženja .
S posebnim poštovanjem izdvajamo prisustvo predstavnika prijateljskih gradova iz R Hrvatske-Makarske , predstavnike makedonskog grada Karpoša i turske općine Izmit.
Ono što je ipak posebno obilježilo današnju sjednicu jeste zvanično potpisivanje Sporazuma o uspostavljanju partnerskih odnosa između Travnika i Makarske.
Sporazum su potpisali gradonačelnik Makarske Tonči Bilić i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić koji su se prisutnima obratili nakon toga I građanima Travnika uputili čestitke u povodu Dana općine.

 

 

Zvanično otvoren novoizgrađeni Centralni trg

U okviru obilježavanja Dana općine Travnik 2017 načelnik općine Tarvnik i predsjedavajuća Općinskog vijeća , prigodnim govorom i puštanjem golubova mira zvanično su otvorili novoizgrađeni Centralni trg u Travniku.
Ceremoniju je pratio veliki broj građana i gostiju za koje je spremljen prigodan program uz učešće plesnog studija“Maja“hora „Travničke dive“,KUD-a „Karaula“ i „Borac“, limene glazbe i mažoretkinja. 
Travničane je posebno obradovao i nastup Klape „Srdela“ iz prijateljskog grada Makarske.

Rođena prva beba na Dan općine Travnik

U Kantonalnoj bolnici „Dr.fra Mato Nikolić“ Nova Bila u Travniku rođena je prva beba na Dan općine Travnik 2017.godine.
Marijana Kajić iz Novog Travnika rodila je zdravu mušku bebu a sretnu mamu je već posjetio načelnik Općine , predsjedavajuća Općinskog vijeća i sekretar Općine Travnik i uručili prigodne poklone.

 

nesa sistemi banner

Objavili smo !!!

Marketing

 global

Ko je na portalu: 1314 gostiju i nema prijavljenih članova

Info bar

Kalendar arhive

« Decembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31